ie warningFolositi un browser pentru care nu mai exista suport.

Pentru o navigare cat mai placuta, va recomandam upgrade la unul din browserele moderne si gratuite pe care le gasiti mai jos.

Trebuie doar sa dati click pe una dintre icoanele de descarcare.

Astfel veti obtine:
Navigare in sigurantaSecuritate
Viteza de navigareViteza
Compatibilitate browserCompatibilitate
Navigare usoaraConfort
Va multumim pentru intelegere!
Vopsele epoxidice – efecte nedorite

Vopsele epoxidice – efecte nedorite

 

Aplicarea unei vopsele epoxidice nu este un proces foarte complicat, mai ales pentru un meserias cu mana formata. Totusi, daca nu sunt respectate etapele de pregatire a suprafetei si aplicare propriu zisa, sau nu se folosesc sisteme perfect compatibile pentru aplicatia in cauza, pot aparea defecte semnificative la nivelul intregii lucrari.

Vopsea epoxidica - atentie la aplicare

VOPSELE EPOXIDICE - EVITAREA EFECTELOR NEDORITE

Vom trata in acest articol cele mai frecvente defecte, urmand ca intr-unul urmator sa incercam sa oferim solutii posibile pentru remedierea acestora in cel mai scurt timp si fara costuri suplimentare foarte mari. Remedierea imediata a defectelor este importanta deoarece propagarea acestora dauneaza nu doar aspectului estetic, ci si structurii intregii pelicule. Amanarea reparatiilor nu va face altceva decat sa agraveze problema si, implicit, cresterea costurilor reparatiilor.

Cele mai frecvente probleme care ar putea aparea pe o suprafata care a fost vopsita recent cu vopsea epoxidica de pardoseala sunt:

  • Exfolierea intervine in special in doua cazuri:
    • ca efect al unei pregatiri necorespunzatoare, incomplete sau incorecte a suprafetei, caz in care suportul ramane neaderent sau impurificat cu diversi contaminanti, chiar daca acestia se prezinta doar ca si urme;
    • ca urmare a aplicarii pe un suport cu umiditate mai mare decat limitele admise prevazute in Fisa Tehnica.

In ambele cazuri, exfolierea se poate produce intr-un timp foarte scurt de la aplicare, insa cu siguranta parametrii de performanta nu pot fi atinsi.

  • Efect de crater, intepaturi – un alt defect frecvent la vopsirile epoxidice. In general acesta apare la aplicarea unei vopsele care nu a fost depozitata corespunzator si si-a pierdut proprietatile de etalare. Temperaturile scazute sau expunerea la agenti contaminanti poate determina alterarea proprietatilor vopselei. De asemenea, depasirea termenului de valabilitate al vopselei, sau suportul contaminat cu praf, grasimi, uleiuri, etc., sunt factori care pot determina acest defect.
  • Efectul de scurgere intervine in cazul unei aplicari gresite cu pistolul de vopsire, sau al pregatirii incorecte a vopselei inainte de aplicare. Astfel, folosirea unui pistol necorespunzator, a unor duze mai mari, sau a unei presiuni fie instabile, fie mai mari sau mai mici decat presiunea determinata pentru duza folosita, ca si vopsirea de la o distanta nepotrivita, sunt elemente care determina in mod cert scurgerea. Desigur, o diluare in exces a produsului de aplicat, va duce la acelasi efect nedorit, de scurgere.
  • Acoperirea slaba este, de asemeni, un defect frecvent, care poate fi cauzat de diferiti factori, dintre care enumeram doar pe cei mai des intalniti:
    • folosirea de pensule sau role neadecvate tipului de produs;
    • aplicarea pe zone umede, sau uscate insuficient;
    • intinderea excesiva a vopselei, prin pensulare (sau roluire) repetata;
    • vopsirea la pistol cu instrumente neadecvate, sau in conditiile in care poate aparea si efectul de scurgere;
    • diluarea excesiva a produsului de aplicat;
    • amestecarea vopselei cu lac, in ideea, total gresita, a obtinerii unui luciu superior;
    • folosirea unei vopsele cu alta destinatie decat cea la care este folosita, etc.
  • Umflare, basicare – de regula, efectul de basicare intervine la aplicarea peste un strat anterior care nu s-a uscat suficient sau atunci cand suportul este inca umed. Temperaturile neconforme instructiunilor de aplicare, precum si ansamblul conditiilor climatice necorespunzatoare, sunt de asemeni elemente favorizante ale acestui defect. Desigur, neamorsarea suportului, pregatirea incorecta a acestuia, sau aplicarea direct pe un suport nepregatit, cu urme de uleiuri sau praf, sunt cauze foarte probabile ale acestui efect.
  • Aspect prafos al peliculei – suprafata prezinta un aspect si un efect de praf de creta care se ia pe maini. Efectul apare in cazul in care vopseaua a fost depozitata necorespunzator si a fost expusa la temperaturi mai mici de +5°C, dar si in cazul aplicarii la temperaturi inafara plajei de 15 - 30°C.

In cazul special al , de care si vorbim, trebuie avut in vedere ca pentru a fi aplicata la exterior, aceasta necesita o pregatire speciala (din partea producatorului, care va fi neaparat informat privitor la aplicatie), sau protejarea acesteia cu un top-coat poliuretanic, cun ar fi , intrucat o mare parte dintre rasinile epoxidice, indiferent de provenieneta lor, au o rezistenta scazuta la expunerea directa la lumina, in ciuda faptului ca au rezistenta mare la ultraviolete. Efectul nedorit este tocmai aspectul prafos, lipsit de luciu, care se va instala la un timp foarte scurt de la aplicare.

Chiar daca,in principiu, majoritatea defectelor ce pot aparea tin de neglijenta aplicatorului, cunoasterea modalitatilor de folosire si de depozitare, cat si informatiile privind operatiunile de pregatire a suportului si a vopselei, pot feri beneficiarul unei lucrari, daca este corect informat, de costuri suplimentare generate de reparatii sau retusuri.

Pentru informatii suplimentare va asteptam sa vizitati pagina privind aplicarea vopselelor bicomponente sau sa ne contactati la datele de mai jos:

Pagina de contact
Telefon: 021-457.0646; 021-457.1693; 021-457.0638
Email: office@emex.ro / marketing@emex.ro sau

Ne puteti gasi si pe Facebook, in pagina EmexByRomtehnochim.

Pentru alte produse ale Romtehnochim rasfoiti si Catalogul online



Romtehnochim

Solicitati informatii despre
Produsele “Emex”

Sau suna la:
0724-509.552
021-457.1693
Contacteaza Romtehnochim
Contact telefonic pentru vopsea