ie warningFolositi un browser pentru care nu mai exista suport.

Pentru o navigare cat mai placuta, va recomandam upgrade la unul din browserele moderne si gratuite pe care le gasiti mai jos.

Trebuie doar sa dati click pe una dintre icoanele de descarcare.

Astfel veti obtine:
Navigare in sigurantaSecuritate
Viteza de navigareViteza
Compatibilitate browserCompatibilitate
Navigare usoaraConfort
Va multumim pentru intelegere!
Vopsele epoxidice – remediere defecte

Vopsele epoxidice – remediere defecte

 

Cu certitudine, principalele metode de preventie a aparitiei efectelor nedorite sunt folosirea unei vopsele cu parametri superiori de calitate si respectarea recomandarilor producatorului referitoare la etapele sau procesele de pregatire a suportului, cat si aplicarea in sine.
Dar, cum factorii implicati functioneaza independent, respectiv furnizorul de materiale si executantul lucrarii, pot interveni scapari care sa favorizeze nerespectarea indicatiilor prevazute in Fisa Tehnica si, implicit, aparitia in timp foarte scurt a unor defecte ca exfolierea, efectul de crater, efectul de scurgere, acoperirea slaba, umflarea sau basicarea sau efectul de cretare, etc.

Remedierea defectelor vopsea epoxidica

VOPSELE EPOXIDICE - REMEDIERE POSIBILE DEFECTE

Preventia

Lucrati doar cu materiale verificate, a caror calitate este certificata. Chiar daca pe piata exista alternative ieftine, calitatea acestora este, de cele mai multe ori, indoielnica. O lucrare executata cu materiale care fac rabat de la calitate va avea de suferit atat din punct de vedere estetic, cat si din perspectiva durabilitatii. Folositi numai sisteme complete, realizate de acelasi producator. De multe ori, sunt folositi aditivi care, chiar la produse similare, pot influenta negativ performantele finale ale unei vopsele realizate cu alte materiale, care pot fi doar partial compatibile.

Executantul lucrarii are, la randul sau un rol decisiv in ceea ce priveste calitatea si durabilitatea finisajului. Chiar daca dispune de materiale de calitate, neglijenta in fazele aplicarii va determina aparitia defectelor frecvente. Alegeti un executant cu abilitati certificate, care sa cunoasca atat proprietatile vopselelor epoxidice, cat si conditiile optime de aplicare si, mai ales, de pregatire a suportului. Chiar daca aplicarea vopselei epoxidice nu este un proces foarte complicat, lipsa de profesionalism se va vedea, fara indoiala, in calitatea finala a finisajului.

Remedierea

Din nefericire, neglijenta din prima etapa a aplicarii, si anume pregatirea suportului, si, in special, respectarea parametrilor de temperatura si umiditatate, duce de cele mai multe ori la necesitatea refacerii in totalitate a lucrarii, cu toate inconvenientele acestei operatiuni: inlaturarea totala a vopselei aplicate, reslefuirea suportului, resigilarea porilor, aplicarea unui nou strat de vopsea epoxidica, etc.
In cazul mai sus expus, remedierea partiala este ineficienta, si este doar o chestiune de timp pana cand semnele degradarii se vor instala pe toata suprafata, alterand desigur si reparatiile zonale.

Exista insa si alternative functionale de remediere, in conditiile in care erorile din timpul aplicarii nu au fost de natura sa afecteze sistemul in totalitate. Astfel, exceptand cazurile in care aplicarea s-a facut inafara limitelor de temperatura, in conditii de umiditate in suport sau in atmosfera, peste limitele admise, sau pe un suport insuficient curatat de factori contaminanti, o analiza a unui specialist poate decide operatiuni concrete si eficiente de corectare a defectelor. De subliniat ca aceste operatiuni nu pot fi decise decat de un profesionist cu experienta in aplicare si cu bune cunostinte vis-a-vis de vopselele bicomponente.

In continuare vom prezenta, la modul informativ, modalitati de remediere ale defectelor expuse in articolul anterior, sub rezerva ca orice decizie va fi luata doar de un specialist si numai in urma unor teste.

  • Exfolierea este probabil cel mai grav dintre defecte, pentru ca apare ca urmare a unor neglijente majore: umiditate mare in suport, necuratatea contaminantilor, sau similare. Remedierea in acest caz se poate face doar prin verificarea aderentei pe intreaga suprafata, curatarea zonelor cu aderenta scazuta si revopsirea acestora, urmand pasii initiali de pregatire. Posibil sa fie necesara o chituire superficiala locala. La final este necesara aplicarea unui strat uniform, pe intreaga suprafata.
  • Efectul de crater sau intepaturile sunt relativ usor de corectat. Este suficienta o slefuire atenta a intregului suport, urmata de aplicarea unui nou strat de vopsea, de aceasta data urmarindu-se ca vopseaua sa fie in parametri, in special cei de etalare, iar depozitarea acesteia sa fi fost corespunzatoare. Este posibil ca, in cazul intepaturilor profunde, sa fie necesara o chituire superficiala.
  • Efectul de scurgere este un defect des intalnit, dar foarte usor. Necesita doar slefuire si un strat suplimentar de vopsea, aplicata de asta data corect.
  • Acoperirea slaba este posibil sa apara impreuna cu o slaba aderenta, motiv pentru care este necesara verificarea aderentei pe intregul suport. Este deasemeni necesara analizarea vopselei pentru a se constata daca nu au fost folosite materiale necorespunzatoare in amestec. Daca aceste teste corespund, atunci este necesara doar o usoara asperizare si aplicarea unui strat suplimentar de vopsea. In cazul in care aderenta este afectata atunci se va folosi aceeasi metoda ca in cazul exfolierii.
  • Umflarea sau basicarea sunt de asemeni defecte foarte des intalnite. Ca si metoda de remediere este intrucatva similara celei din cazul exfolierii, mult mai limitata insa ca suprafata, si fara pericolele majore care ar necesita refacerea intregii lucrari. In cele mai multe cazuri, dupa slefuire este necesara chituirea superficiala.
  • Aspectul prafos al peliculei se remediaza in doua moduri in functie de forma de prezentare:
    • - prin folosirea unui lac in cazul in care culoarea nu a fost deloc depreciata, sau
    • - prin aplicarea unui nou strat de vopsea.
      In ambele cazuri se va avea in vedere ca parametrii de aplicare sa fie respectati.

La exterior, aspectul prafos va fi remediat prin aplicarea unui top-coat poliuretanic specific:

Puteti afla detalii suplimentare vizitand pagina privind aplicarea , sau puteti sa ne contactati la datele de mai jos:

Pagina de contact
Telefon: 021-457.0646; 021-457.1693; 021-457.0638
Email: office@emex.ro / marketing@emex.ro sau

Ne puteti gasi si pe Facebook, in pagina EmexByRomtehnochim.


Pentru alte produse ale Romtehnochim rasfoiti si Catalogul online



Romtehnochim

Solicitati informatii despre
Produsele “Emex”

Sau suna la:
0724-509.552
021-457.1693
Contacteaza Romtehnochim
Contact telefonic pentru vopsea