ie warningFolositi un browser pentru care nu mai exista suport.

Pentru o navigare cat mai placuta, va recomandam upgrade la unul din browserele moderne si gratuite pe care le gasiti mai jos.

Trebuie doar sa dati click pe una dintre icoanele de descarcare.

Astfel veti obtine:
Navigare in sigurantaSecuritate
Viteza de navigareViteza
Compatibilitate browserCompatibilitate
Navigare usoaraConfort
Va multumim pentru intelegere!
Aplicarea tencuielilor decorative

Aplicarea tencuielilor decorative

 

    Chiar daca la prima vedere, aplicarea unei tencuieli decorative pare o operatiune simpla, daca nu se respecta unele elemente de pregatire a suprafetei, rezultatele ar putea fi net inferioare performantelor produsului. Pasii ce trebuie respectati nu sunt foarte complicati, si nici nu presupun timpi mari de parcurgere, dar sunt absolut necesari pentru obtinerea unui rezultat calitativ si durabil.

 

Aplicare tencuieli decorative

 

    Indiferent de natura suprafetei-suport, beton, zidarie, glet de var, ipsos sau premixate, nu trebuie neglijata aceasta etapa pregatitoare, pentru a asigura potentialul maxim de aderenta al produsului, si nu numai. Astfel daca suportul este din beton sau mortar nou, trebuie stiut ca acestea au nevoie de aproximativ 28 de zile pentru a se usca. Tencuiala decorativa nu se va aplica inainte de scurgerea acestei perioade deoarece exista riscul aparitiei de vicii ulterioare, cum ar fi exfolieri, basicari, etc. Suprafata se verifica pentru constatarea eventualelor defecte de aderenta ale mortarului. Daca „suna a gol”, se va indeparta materialul pana la zidarie si se vor face reparatii cu un mortar de aceeasi clasa cu cel initial. Fisurile si imperfectiunile suprafetei se pot repara cu cu Masa de Spaclu pentru Reparatii “Emex LQ”.

 

    In cazul suprafetelor care prezinta pelicule mai vechi de vopsea, este recomandata indepartarea completa a acestora. Acest lucru se poate realiza prin mijloace mecanice cum ar fi periile de sarma, prin ardere cu flacara si curatare cu panza abraziva, sau prin mijloace chimice de decapare, cum ar fi Pasta Decapanta “Emex CM Cleaner”

 

    Este foarte important ca suprafata sa fie slefuita pentru a va asigura ca au fost indepartate toate urmele materialelor vechi. De asemenea, se va avea grija la posibilele zone atacate de mucegai. Acestea vor necesita un tratament special pentru care recomandam Sanitizantul Antimucegai “Emex Forte”.

 

    Trebuie de asemeni avute in vedere incluziunile metalice ce se gasesc la suprafata. Acestea se vor proteja cu un grund anticoroziv, cum ar fi Grundul Alchidic Anticoroziv “Emex”.

 

    Odata ce toate urmele de grasimi si impuritati au fost inlaturate si s-a obtinut o suprafata neteda si uscata, se poate aplica Grundul de Amorsare cu Cuart pentru Tencuieli “Emex”, Grundul Siliconic de Amorsare Tencuieli “Emex”, sau alt grund de amorsare in functie de tipul de tencuiala decorativa folosit.

 

    Pentru obtinerea celor mai bune performante, in special de aspect, se recomanda aplicarea unui strat intermediar de vopsea lavabila, cum ar fi Vopseaua Superlavabila de Exterior “Emex”.

 

    Odata ce au efectuate aceste operatiuni, suprafata-suport este pregatita pentru aplicarea tencuielii decorative structurate. Daca totul a fost pregatit conform instructiunilor, tencuiala decorativa se va aplica rapid si in cele mai bune conditii, folosind fierul de glet pentru intindere si gletiera de plastic pentru structurare.

 

    Tencuielile decorative “Emex” si produsele conexe lor sunt create astfel incat sa acopere toate fazele si operatiunile unei lucrari. Produsele sunt optimizate si se completeaza pentru a forma un sistem complex care furnizeaza cele mai bune performante.

 

    Pentru gama completa de tencuieli decorative sau informatii detaliate, vizitati aceasta pagina, sau contatati-ne folosind formularul de contact.

 

 

Solicitati informatii despre
Produsele “Emex”

Sau suna la:
0724-509.552
021-457.1693
Contacteaza Romtehnochim
Contact telefonic pentru vopsea