ie warningFolositi un browser pentru care nu mai exista suport.

Pentru o navigare cat mai placuta, va recomandam upgrade la unul din browserele moderne si gratuite pe care le gasiti mai jos.

Trebuie doar sa dati click pe una dintre icoanele de descarcare.

Astfel veti obtine:
Navigare in sigurantaSecuritate
Viteza de navigareViteza
Compatibilitate browserCompatibilitate
Navigare usoaraConfort
Va multumim pentru intelegere!
Vopsele epoxidice – Recomandari generale

Vopsele epoxidice – Recomandari generale

 

Pentru reusita unor finisaje durabile si de calitate, cu aspect decorativ superior, calitatea vopselei este esentiala, dar nu si suficienta. In cazul vopselelor epoxidice, aplicarea face diferenta si, in special, pregatirea suprafetei. O vopsea epoxidica profesionala are capacitati foarte bune de protectie a suprafetelor, dar pregatirea defectuasa a suprafetei poate determina alterarea stratului final cu mult inainte de expirarea duratei de viata recomandate de producator. Aplicarea presupune niste reguli simple, dar de importanta vitala, indiferent de amploarea proiectului sau de tipul suprafetei. In general, suprafata trebuie sa fie curata, uscata, fara praf sau alte impuritati si degresata, dar in functie de tipul suprafetei, va trebui respectat un plan distinct de lucru.

Instructiuni generale aplicare vopsele epoxidice

VOPSELE EPOXIDICE INSTRUCTIUNI GENERALE

Prezentam mai jos, in linii generale, cateva aspecte importante legate de pregatirea suprafetelor noi metalice, din lemn si, respectiv, din zidarie sau beton. Chiar daca aceste suprafete nu au fost acoperite anterior cu un strat de vopsea, etapele de pregatire sunt obligatorii pentru obtinerea celor mai bune rezultate.

Suprafetele metalice, frecvente in mediul industrial, trebuiesc foarte bine curatate inainte de vopsire. Pentru obtinerea celor mai bune performante solutia optima de pregatire este sablarea, care va asigura un suport perfect, fara alte interventii. Un minim de pregatire insa va consta in  indepartarea eventualelor urme de rugina, grasimi sau alte elemente care ar putea dauna aderentei vopselei, prin decapare, periere sau prin slefuire cu hartie abraziva, special destinata acestui scop. O etapa obligatorie pentru protectia suprafetelor metalice este grunduirea cu . Acest grund epoxidic a fost dezvoltat astfel incat sa realizeze proprietatile optime in sistem cu . Sistemul va oferi suprafetei o protectie superioara impotriva factorilor agresivi, de la cei mecanici, cum ar fi frecarea, pana la cei chimici, cum ar fi hidrocarburile sau alti compusi chimici cu efect coroziv, inclusiv acizi, baze, sau ceata salina.

Suprafetele din lemn. Cand vine vorba de suprafete din lemn, inainte de a incepe orice operatiune de pregatire, este foarte important sa se verifice daca lemnul este uscat corespunzator. Umiditatea maxima nu va depasi 10%. In cazul in care suprafata prezinta semne de umezeala, se recomanda amanarea lucrarilor. In caz contrar va fi periclitata aderenta vopselei, dar si integritatea suprafetei. Odata ce s-a constatat ca suprafata este perfect uscata, se va slefui cu hartie abraziva de granulatie medie. Dupa  slefuire, suprafata se curata de praf, se degreseaza si se grunduieste (sau se amorseaza, dupa caz). Dupa realizarea acestor operatiuni, se poate trece la aplicarea vopselei epoxidice in unu sau doua straturi, cu precizarea ca intotdeauna cel de-al doilea strat va asigura atat rezistenta sporita cat si luciul superior. In cazul in care suprafata este amplasata la exterior, ultimul strat, numit si top-coat, va fi in mod obligatoriu aplicat cu o vopsea poliuretanica, ce are o rezistenta marita la lumina naturala.

Suprafete minerale, beton, zidarie. In cazul acestor tipuri de suprafete noi este recomandata, in primul rand, respectarea perioadei de uscare, respectiv in jur de 4 saptamani. Dupa uscare, se curata suprafata de eventualele impuritati, se asperizeaza, se degreseaza si, doar apoi, se poate aplica un , dedicat pregatirii suprafetelor din beton sau alte materiale minerale. Grundul va asigura conditiile optime de aderenta pentru , proprietatile produsului fiind in concordanta cu cele ale vopselei, astfel incat sa se creeze un sistem complet de acoperire si protectie.

Proprietatile profesionale ale vopselelor epoxidice bicomponente “Emex” le recomanda pentru utilizare atat in mediul industrial, cat si in cel casnic, in vederea protectiei si intretinerii suprafetelor metalice, din lemn sau materiale cimentice.

Romtehnochim, asigura  prin experienta, profesionalism si orientarea riguroasa catre calitate o gama larga de produse profesionale, realizate sub Certificarea Sistemului Integrat de Management al Calitatii, Mediului si Securitatii Ocupationale implementate conform ISO 9001, ISO14001 si respectiv ISO18001.

Pentru detalii despre vopselele epoxidice va asteptam sa vizitati paginile dedicate pentru si pentru sau ne contactati la datele de mai jos:

Pagina de contact
Telefon: 021-457.0646; 021-457.1693; 021-457.0638
Email: office@emex.ro / marketing@emex.ro sau

Ne puteti gasi si pe Facebook, in pagina EmexByRomtehnochim.


Pentru alte produse ale Romtehnochim rasfoiti si  Catalogul online



Romtehnochim

Solicitati informatii despre
Produsele “Emex”

Sau suna la:
0724-509.552
021-457.1693
Contacteaza Romtehnochim
Contact telefonic pentru vopsea