ie warningFolositi un browser pentru care nu mai exista suport.

Pentru o navigare cat mai placuta, va recomandam upgrade la unul din browserele moderne si gratuite pe care le gasiti mai jos.

Trebuie doar sa dati click pe una dintre icoanele de descarcare.

Astfel veti obtine:
Navigare in sigurantaSecuritate
Viteza de navigareViteza
Compatibilitate browserCompatibilitate
Navigare usoaraConfort
Va multumim pentru intelegere!
Tencuiala decorativa – alegerea profesionala

Tencuiala decorativa – alegerea profesionala

 

    Odata constructia ridicata, inevitabil, intervine faza finisajului exterior. Aici se poate opta pentru doua variante: fie o tencuiala decorativa adaptata conditiilor de utilizare ale cladirii, dar si ale mediului inconjurator, fie un finisaj cu tinci, peste care se aplica o vopsea lavabila de exterior.

 

Tencuieli decorative structurate

 

    Intre cele doua variante exista deosebiri majore din toate punctele de vedere, de la aplicare, la calitatea estetica a finisajului, durabilitatea structurala si a elementelor ce asigura aspectul decorativ. Finisajul realizat cu tinci si vopsea lavabila, poate, va da rezultate imediate bune, daca folositi o vopsea lavabila de calitate dar, pe termen mediu si lung, va suferi probleme la nivelul suprafetei. Cu siguranta, insa, solutia profesionala este reprezentata de folosirea unei tencuieli decorative structurate.

 

Avantajele tencuielilor decorative:

 

  • Gama variata de solutii de tencuieli decorative, adaptate pentru utilitati si conditii de mediu diverse. De exemplu in gama de tencuieli decorative “Emex” exista chiar si solutii de Tencuiala decorativa impermeabila, pentru zonele cu un grad crescut de umezeala, care permit totusi respiratia corecta a peretelui.
  • Aplicare usoara: atata timp cat sunt respectate indicatiile producatorului in ceea ce priveste aplicarea propriu-zisa a solutiei, dar si recomandarile legate de pregatirea suprafetelor, finisajul va fi unul calitativ, cu efecte estetice speciale, si rezistent in timp. Durata medie de viata, in conditii normale de utilizare este de 10 ani.
  • Orice tencuiala decorativa din gama “Emex” poate fi utilizata atat in aplicatii industriale, cat si civile. Formulele care stau la baza solutiilor elaborate de  Romtehnochim sunt dezvoltate pentru a rezista la unei exploatari intense.
  • Intretinerea se face foarte usor. Datorita proprietatilor de respingere a murdariei, doar in cazuri exceptionale sau la intervale mari de timp este necesara interventia pentru curatarea suprafetei.

 

Solutia cu tinci si vopsea lavabila de exterior:

 

  • Este o alternativa aparent economica, fata de cea a tencuielilor decorative profesionale, dar prezinta performante mult scazute, atat din punct de vedere al efectului estetic, cat si al durabilitatii lucrarii.
  • Modul de aplicare este greoi, iar riscul unor imperfectiuni sau crapaturi este mult mai mare. Orice crapatura va trece imediat si in stratul de vopsea, afectand astfel aspectul general al suprafetei-suport.
  • Durabilitatea acestei solutii este mai mica deoarece prezinta o rezistenta redusa la factorii de mediu. Ciclurile inghet/dezghet, de exemplu, vor deteriora semnificativ suprafata.
  • Efecte estetice limitate; daca tencuielile decorative vin cu o mare varietate de modele si culori, efectul decorativ pe care il poate oferi un sistem tinci - vopsea lavabila depinde exclusiv de calitatea vopselei lavabile. Chiar daca este o vopsea profesionala, aceasta se va deteriora, odata cu suportul din tinci.
  • Intretinerea se poate dovedi dificila, mai ales daca apar fisuri. Reparatiile la acest tip de solutie sunt mult mai frecvente decat la tencuielile decorative.

 

    Pentru mai multe detalii, vizitati pagina de tencuieli decorative din site-ul nostru www.emex.ro  sau contactati-ne folosind formularul de contact.

 

 

Solicitati informatii despre
Produsele “Emex”

Sau suna la:
0724-509.552
021-457.1693
Contacteaza Romtehnochim
Contact telefonic pentru vopsea